Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, 2ος όροφος


  +302613603551, +302613603556, fax: +302610994579

Ειρήνη Τατάνη

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Τατάνη Ειρήνη του Παναγιώτη σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών (2001 – 2007), και αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου και ένα έτος ειδικότητας γενικής χειρουργικής, ξεκίνησε την ειδικότητα Ορθοπαιδικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας για 6 μήνες και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και την ολοκλήρωσε τον 5/2017.

Μετά το πέρας της ειδικότητας εργάστηκε ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με πλήρη απασχόληση από 12/2017 έως και 8/2020 με ειδικό αντικείμενο τις Επανορθωτικές Επεμβάσεις Ενηλίκων- Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος και Αναθεωρήσεων αυτών. Από τη θέση του Πανεπιστημιακού Υποτρόφου, συμμετείχε τόσο στην προπτυχιακή διδασκαλία του μαθήματος της Ορθοπαιδικής στους φοιτητές Δ’ έτους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, όσο και στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Τον 12/2019 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου και Γόνατος στο Hospital for Special Surgery στην Νέα Υόρκη , με υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Από τον 10/2020 εργάζεται ως επικουρική ιατρός στην ίδια κλινική. Επίσης, συμμετέχει στη λειτουργία του Ιατρείου Οστεοπόρωσης της Ορθοπαιδικής κλινικής που εδράζεται στην Κλινική Αποκατάστασης και είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Καταγμάτων Ευθραυστότητας. Τον 2/2021 ανακηρύχτηκε Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό άριστα με θέμα διατριβής «Η χρήση των βραχέων μεταφυσιακών στυλεών (short metaphyseal stems) στην πρωτοπαθή οστεοαρθρίτιδα του ισχίου: Ανάλυση μοντέλου πεπερασμένων στοιχείων (finite element analysis model), πειραματική εμβιομηχανική μελέτη (experimental biomechanical testing) και προοπτική, τυχαιοποιημένη, συγκριτική κλινική μελέτη δύο διαφορετικών μεταφυσιακών στυλεών σε ασθενείς με πρωτοπαθή οστεοαρθρίτιδα του ισχίου».

Η κ. Τατάνη στη μέχρι τώρα καριέρα της έχει 16 δημοσιεύσεις σε περιοδικά (10 σε ξένα και 6 σε Ελληνικά). Έχει συγγράψει 2 κεφάλαια σε διεθνή βιβλία και έχει συμμετάσχει σε δύο ευρωπαϊκές πολυκεντρικές μελέτες. Επίσης, έχει 58 ανακοινώσεις εργασιών σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει σε 49 Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και ειδικά σεμινάρια Χειρουργικής Ορθοπαιδικής. Είναι μέλος και εκπαιδεύτρια της AO Trauma και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε 8 Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.